Privacy Statement - kyocera-senco-se

KYOCERA SENCO SWEDEN AB DATASKYDDSPOLICY

Kyocera Senco Sweden AB värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddspolicy förklarar hur Företaget samlar in och använder personuppgifter. Vid kontakt för att t.ex. köpa en produkt eller en tjänst av oss accepterar du vår Dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att Företaget använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig. För att kunna erbjuda dig våra tjänster och produkter, behöver vi behandla dina personuppgifter enligt nedan. Vi gör det med största möjliga hänsyn till din integritet och i enlighet med General Data Protection Act (GDPR).

Kontaktuppgifter:

KYOCERA SENCO Sweden AB

Malmbyvägen 24A

645 47 Strängnäs

Sweden

+46 (0)152-170 50

Insamling och användning av data

Denna dataskyddspolicy täcker data som samlas in online och offline, inklusive personuppgifter som vi kan komma att samla in genom flera olika kanaler, såsom webbplatser, sociala medier, kontakt per telefon eller e-post och på evenemang/mässor. Vi kan komma att kombinera personuppgifter som samlats in på ett sätt (till exempel en webbplats) med personuppgifter som har samlats in på ett annat sätt (till exempel mässor, kundmöten).

Information som du ger till oss: Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv och ditt företag på ett antal olika sätt, såsom när du gör en förfrågan om en produkt eller en tjänst som vi säljer, när du beställer något från vår hemsida, anmäler att du vill få nyhetsbrev, interagerar på våra sociala medier, köper, hyr eller erhåller finansiering, eller när du kontaktar oss per mail, brev eller telefon. Denna information kan vara:

  • Person- och kontaktinformation
  • Namn
  • Födelsedatum
  • Personnummer,
  • Faktura- och leveransadress
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Position i företaget
  • Betalningsinformation

 

KYOCERA SENCO Sweden AB:s hemsida innehåller länkar till andra hemsidor som är utanför KYOCERA SENCO Sweden AB:s domän, dessa länkar finns endast till som information till användarna av vår hemsida. KYOCERA SENCO Sweden AB är inte ansvarig för tillförlitligheten eller innehåller på andra hemsidor eller för integritetsskydd på dessa sidor.

 

Hantering av känslig data

Vår hemsida eller tjänster har ingen intention på att samla data om besökare som är 16 år eller yngre utan tillstånd från målsman. Dock kan vi inte se om en besökare är äldre än 16 år. Vi rekommenderar därför att målsman ska vara involverad i barnets aktivitet online för att förhindra att personuppgifter samlas av minderårig person utan målsmans tillstånd. Om du tror att vi har samlat personuppgifter om en minderårig person utan målsmanstillstånd, kontakta oss via info@kyocera-senco.se och vi kommer att radera den informationen.

Vad vi gör med den samlade informationen

KYOCERA SENCO Sweden AB hanterar din data för följande användningsområden enligt lagliga grunder:

  • Skicka nyhetsbrev eller reklamblad
  • För att ringa eller skicka e-post med anledning att kunna förse dig med våra tjänster.
  • För att skicka information om ändringar i våra tjänster eller produkter
  • Tillhandahålla, utföra och förbättra våra tjänster.

Vi ber om ditt tillstånd innan vi samlar, hanterar och använder dina personuppgifter i enlighet med ovan. Om din data ska användas för annat syfte kommer du bli informerad om det innan. Om du ej ger oss tillstånd, kan vissa delar av vår service ej vara tillgängliga.

Vilka kan vi komma att dela informationen till

Vi kan, för att kunna utföra våra åtaganden gentemot våra kunder och övriga intressenter, komma att överföra till, eller dela informationen med tredje part såsom leverantörer eller underleverantörer, auktoriserade återförsäljare och distributörer eller serviceleverantörer. Vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att uppgifterna hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå vid överföring till eller delning med sådana tredje parter.

Myndigheter. Vi kan komma att lämna nödvändig information till berörda myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller om du har godkänt att vi gör det.

Vad vi INTE kommer att göra med uppgifterna. Företaget kommer inte att sälja den insamlade informationen till tredje part.

Var behandlar vi dina personuppgifter? Företaget behandlar datan inom EU/EES. Företaget vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att datan hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå.

Hur länge sparar vi uppgifterna

Vi sparar data så länge som det är nödvändigt för att uppfylla det syfte för vilket datan samlades in, eller för att utföra våra åtaganden och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider, särskilt vad gäller redovisningskrav.

Kontaktformulär

Om du fyller i ett formulär på hemsidan eller skickar oss ett e-postmeddelande kommer din data, beroende på formulär eller e-post, att sparas så länge den är relevant för att kunna hantera ärendet.

Google Analytics

Vi använder oss av Google Analytics för att registrera besökare på hemsidan. Denna data används för att kunna analysera besökares beteende på hemsidan och tillåter oss att optimera hemsidans funktion. Google Analytics används också för att värna om din integritet så din IP-adress är anonym och data hanteras på ett säkert sätt.

Vi har ingått i ett processavtal med Google. Statistik kommer att skickas och lagras av Google på deras server i Europa och USA. Läs Googles integritetspolicy för mer information, så ledes även Googles specifika integritetspolicy för Google Analytics. För mer information om hur Google jobbar gentemot GDPR besök deras hemsida.

Google använder information för att bevaka hur vår hemsida används, för att kunna förse oss med rapporter om hemsidan och för att förse KYOCERA SENCO Sweden AB relevant information för att effektivisera kampanjer. Google kan skicka eller processa information till/med hjälp av en tredje part i enlighet med lag. Vid dessa tillfällen är datahanteringen utanför vår kontroll.

Vi skulle vilja uppmärksamma att vi aldrig kan spåra din data tillbaka till dig som individ, förutom när du aktivt har fyllt i ett formulär på hemsidan med dina personuppgifter. Till exempel när du registrerar dig för nyhetsbrev eller skickar in serviceblankett.

Cookies eller liknande teknik

KYOCERA SENCO Sweden AB använder endast tekniska och funktionella cookies. Dessa är analyserade cookies som inte bryter mot din integritet. Cookies är en liten textfil som lagras på din dator, tablet eller smartphone första gången du besöker en hemsida. De cookies som vi använder är nödvändiga för att säkra den tekniska funktionen av hemsidan och för din användarvänlighet. Cookies säkerhetsställer att hemsidan fungerar korrekt och sparar dina funktioner och inställningar. Du kan justera dina inställningar för cookies på den webbläsare du använder. Genom att justera webbläsarens inställningar kan du radera all information som tidigare blivit sparad. Tänk på att vissa tjänster kanske inte fungerar om du blockerar eller raderar cookies.

Hur vi skyddar dina personuppgifter

KYOCERA SENCO Sweden AB ser väldigt seriöst på att hanteringen av din data sker på ett säkert sätt och tar nödvändiga åtgärder för att motverka missbruk, förlust obehörig åtkomst och obehöriga ändringar. Om du misstänker att din data inte är lagrad på ett säkert sätt eller att det finns indikationer på missbruk av din data, var vänlig kontakta info@kyocera-senco.se.

Åtkomst, rättelse eller radering av data

Du har rätt att få åtkomst till, ändring av eller radera din data, du har även rätt att när som helst ta tillbaka ditt tillstånd av vårt användande av din data. Det betyder att du kan begära ut all data som vi lagrat om dig eller en organisation. För att begära ut information, rättelse av information eller radering av data skicka ett e-post till info@kyocera-senco.se. KYOCERA SENCO Sweden AB vill uppmärksamma att du kan skicka in en anmälan eller läsa mer om GDPR på Datainspektionens hemsida https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/.

Ändring av Dataskyddspolicy

KYOCERA SENCO Sweden AB förbehåller sig rätten att göra ändringar i Dataskyddspolicyn. Vi rekommenderar därför att du besöker sidan regelbundet för att hålla dig uppdaterad om eventuella ändringar. Om KYOCERA SENCO Sweden AB gör en viktig ändring i hanteringen av personuppgifter kommer detta att publiceras via ett meddelande på vår hemsida.

Publicerad: 2020-11-16

My settings
Menu